06 - 16264547 info@cf-uitvaartzorg.nl

Kinderuitvaarten

Het uitvoeren van een uitvaart van kinderen is één van de meest beladen gebeurtenissen. Het verdriet van de vaak jonge ouders iets wat mij erg raakt.

Een dierbare verliezen is al moeilijk genoeg, maar als je afscheid moet nemen van je kind(je), is dat niet te bevatten. Je wereld staat stil. Toch gebeurt het. En opeens moet je je bezig houden met de uitvaart van je kind(je). Ik kan u daarin adviseren, begeleiden en ondersteunen. Ik loop een stukje met u mee….

Je wereld staat stil… als je verwachting… verdriet wordt…

 

Babyuitvaart

Liefdevol en passend afscheid nemen van je kindje (jonger dan 24 weken zwangerschap) is zwaar.

Als je je kindje gaat verliezen door een miskraam of vroegtijdige geboorte, word je overspoeld door verdriet. Verdriet omdat je kindje niet meer leeft en over wat er gebeurd is. En dan moet je ook nog beslissingen gaan nemen over onderwerpen waar je waarschijnlijk nog nooit over nagedacht hebt.

Als het kindje niet langer dan 24 uur geleefd heeft mag je het begraven of laten cremeren, maar dit is wettelijk niet verplicht. Wel is verplicht dat je een verklaring van de behandelend arts of verloskundige hebt.

Er zijn meerdere mogelijkheden om afscheid te nemen van je kindje;

Je kindje zelf begraven

Wanneer je je kindje zelf wilt begraven hoef je van te voren geen ‘verlof tot begraven’ aan te vragen bij de gemeente.

Je kunt je kindje ook een plekje geven op de begraafplaats. Dan kan er wel een grafmonumentje bijgezet worden. Je moet dan wel overleg over mogelijkheden en kosten hebben met de begraafplaatsbeheerder.

Je kindje laten cremeren

Je kunt de crematie van je kindje zelf regelen. Vraag de medewerker van het crematorium wat de mogelijkheden en de kosten zijn. Vergeet niet om de verklaring van overlijden van je kindje van de arts of verloskundige mee te nemen. Deze heb je nodig voor de crematie.

Ik kan jullie altijd adviseren. Voor uitvaarten van baby’s hanteer ik een aangepast tarief.

Ik verzorg uitvaarten in de regio IJmuiden, Santpoort, Velsen en Velserbroek en alle omliggende plaatsen.